Foto: Andrei Gîndac

ALEX MACAVEI

VÂRSTA: 22
ORAȘUL NATAL: Baia Mare
ORAȘUL DE REZIDENȚĂ: Cluj-Napoca
E-MAIL:  alexx_macavei@yahoo.com
CULOAREA OCHILOR: căprui
CULOAREA PĂRULUI: brunet
LUNGIMEA PARULUI: mediu

Scenariul și regia: Cristian Pascariu

TEATRU
 • Semion Panteleevici Epihodov din Livada de vișini de A.P. Cehov, în spectacolul Livada de vișini,regia Miriam Cuibus,Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2018.
 • Fundulea în examenul de regie Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, regia Loran Betty, Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2018.
 • Blânduțul în examenul de regie Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, regia Iana Oprișa, Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2018.
 • Miki în Avioane de hârtiede Elise Wilk, regia Norbert Boda, produs realizat în cadrul Maratonului de Teatru Independent Bucharest Fringe, Teatrul de Artă, București, 2017.
 • Laertes, Ferdinand, Lord Gray, Vrăjitoareaîn spectacolul Insula Shakespeare,colaj după piese de William Shakespeare, regia Miriam Cuibus, Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2017.
 • Spadasin, Judecător, Călugăr în spectacolul Cocoșatul de la Notre-Damede Victor Hugo, regia Cristian Nedea, Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, 2017.
 • Pulcinellaîn spectacolul Careta Venețiană, spectacol de Commedia dell’Arte, regia Miriam Cuibus,Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2017.
 • Cadmos în examenul de regie Bacantele de Euripide, regia Ciprian Butnaru, Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2017.
 • Heracles în examenul de regie Filoctet de Sofocle, regia Iana Oprișa, Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2017.
 • Creon în examenul de regie Oedip Regede Sofocle, regia Loran Betty, Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2017.
 • Stephano în examenul de regieMonstrul Colombrede Dino Buzzati, regia Alexandra Zamfir, Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2016.
 • Paul Ivanovici Cicikov din Suflete moarte de N.V. Gogol, în spectacolul Oamenii cărți adaptare după Fahrenheit 451 de Ray Bradbury,regia Miriam Cuibus,Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2016.
 • Daggoo dinMoby Dick de Herman Melville, în spectacolul Oamenii cărți adaptare după Fahrenheit 451 de Ray Bradbury,regia Miriam Cuibus,Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2016.
 • Copil în La ordin, Fuhrer! de Brigette Schwaiger, regia Mihai Măniuțiu, coregrafia Andrea Gavriliu, Teatrul „Aureliu Manea”Turda, 2016.
 • Fabrizzio Luiggi, copil și alte personajeîn spectacolul de teatru non-verbal,regia Miriam Cuibus,Facultatea de Teatru și Televiziune, UBB, Cluj-Napoca, 2016.
FILM

Refugiatîn filmul Dinții, bazat pe piesa de teatru Dințiide Matei Vișniec, regizor Rareș Stoica, produs de Persona Media Production, 2017.

 Clovnîn scurtmetrajulDuck Soup, regia:Andrei Dinu și Dan Cristian Popovici, 2014.

APTITUDINI

LIMBI VORBITE:  * română, ** engleză
( * nativ, ** fluent )

MUZICĂ ȘI DANS:
*rap, hip-hop, freestyle, off the dome
( * nivel avansat )

SPORTURI: * tenis de câmp, basket, înot
( * nivel avansat )

PERMIS AUTO: DA

WORKSHOPS / TRAININGS

2018

Workshop Metoda Tadashi Suzuki, susținut de Izumi Ashizawa, desfășurat la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Workshop Tehnică vocală după metoda Fitzmaurice cu prof. Alida Bevk, desfășurat la Facultatea de Teatru și Televiziune,Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

2017

Atelier de studio. Dezbateri pe tema Tehnici și metode în arta actorului organizat de Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava” al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București.

Workshop Creating Communities, susținut de Eugenio Barba și Julia Varley (Odin Teatret), în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Eurothalia, Timișoara.

Masterclass Gândirea în acțiuni, susținut de Eugenio Barba și Julia Varley (Odin Teatret), în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Eurothalia, Timișoara.

Demonstrație de lucru Odin Teatret ‒ Ecoul tăcerii, susținută de Julia Varley, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Eurothalia, Timișoara.

Workshop pe tema castingului, susținut de Victor Ioan Frunză, în cadrul Galactoria 2017, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca.

Workshop susținut de Horia Suru, în cadrul Galactoria 2017, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Workshop susținut de Alexander Hausvater, în cadrul Galactoria 2017, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Workshop Performance and contemporary dance techniques  de prof. Carlas Sallas (Institut del Teatre-Barcelona), la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Workshop Elemente de tehnică vocală – Metoda Linklater, susținut de prof. Alessandro Fabrizi, la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Masterclass Fascia musculară în mișcare – antrenament funcțional, susținut deJanni Giannikakis, BodyArt, Cluj-Napoca.

2016

Workshop The Carnal Space, susținut de Declan Donellan, în cadrul Festivalului Interferențe, Cluj-Napoca.

Workshop Utilizarea muzicii în teatru, susținut de Vlaicu Golcea, la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Workshop David Esrig’s School of Acting, susținut de Daniel Bucher și Fatma Mohamed, la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Workshop Yoga breathing tehniques, susținut de Mia Jacob, la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Workshop Capoeira ‒ arte marțiale braziliene, susținut de Ștefan Crainic, laFacultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Workshop Construirea prezentului permanent, susținut de prof. Ion Ardelean, la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Worshop DasArts Feedback Method, susținut de Sonja Jokiniemi, la Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.