„DansActorul”

2019 / DOCUMENTAR TVR

Gala HOP 2019. DansActorul / DOCUMENTAR TVR

Sinteză a Galei HOP 2019, documentarul realizat de Sever Andrei Bârzan suprinde atmosfera creată în jurul conceptului de „actor în stare de dans” propus de Gigi Căciuleanu participanților la a 22-a ediție, la Teatrul de Stat din Constanța.

Despre tineri actori talentați dornici să descifreze tainele alchimiei dansactorului, despre viziunile poetice ale artei teatrale, despre legăturile stranii dintre Artele Marțiale și dans propuse de actorul și regizorul Ioan Ardelean în cadrul workshopului Suzuki și Viewpoints, despre Nocturnele HOP și discuțiile pe marginea granițelor fragile dintre teatru și dans. Despre arta de a face spectacol din orice, despre prospețimea, naturalețea și umorul din spatele mișcării vorbite. Despre emoțiile concursului, despre bucuria oferirii și primirii premiilor, despre tot ce înseamnă un eveniment teatral autentic.

Toată această complexă rețea de imagini, gânduri, priviri, cuvinte și gesturi, într-un documentar, difuzat în premieră, duminică 12 iulie, ora 17.00, pe canalul TVR3.

*

Gala HOP 2019. DansActorul
(documentarul ediției 22 a Galei Tânărului Actor HOP)
Durata: 50 min.
Realizator: Sever Andrei Bârzan
Maestru sunet: Marius Stanciu
Asistent imagine: Marian Clopot
Directori de imagine: Marius Nechita, George Fustanela
Postprocesare sunet: Mihea Ciulei
Colorizare: Paul Drăgușin
Editor montaj: Smara
Organizator de producție: Marius Flonta
Producător: Diana Dumitru
Producător coordonator: Demeter András István
Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro
O producție TVR 2020.
Coproducător: UNITER