„VISUL DADA AL UNOR NOPȚI DE VARĂ”

Documentarul Galei Tânărului Actor HOP, ediția 2015, Costinești (52 min, HD)

Și în anul 2015 echipa TVR a participat la Gala Tânărului Actor HOP, de la Costinești. Tema Galei Hop 2015 a fostDADA, concurenții au acceptat propunerea directorului artistic, regizorul Radu Afrim și au realizat momente care de care mai îndrăznețe și mai provocatoare. Uneori Dadaism-ul a ieșit din spațiul strict al scenei și a bântuit absurd și iconoclast piscine și plaja, realitatea și scena.  „Visul Dada al unor nopți de vară” reflectă nu doar Gala și nesupusa sa temă – mișcarea DADA așa cum o întrupează dramatic tinerii, ci și culisele a patru zile de competiție, unde realitățile se contopesc și provocările nu se liniștesc nici la răsărit.

Documentarul a făcut parte din selecția București DOCUART FEST, 2016 – Festival dedicat exclusiv filmului documentar românesc.

Echipa:

Imagine: Florin Miricioiu (TVR), Iustin Surpănelu, Mihai Cristian Fieruț (feed online), Daniel Cojocaru (feed online)

Sunet: Alexandru George; Organizator producție: Marius Flonta, Sorin Cristea; Post-procesare sunet: Victor Epure, Cornel Ciuleanu; Editor imagine: Alin Caravia, Cristian Stan, Andrei Constantinescu, Andrei Tufaru, Elena Nițu, Sorin Tudor, Cosmin Găleată, Marius Bărbulescu; Montaj, ilustrația muzicală, sunet: Ada-Maria Ichim; Producător: Silviu Jicman; Producător delegat: Ionuț Cărpătorea; Producător coordonator: András Demeter; Realizator: Ada-Maria Ichim

O co-producție: UNITER și SRTV

Filmul a fost difuzat:

Vineri, 24 iunie 2016, ora 00.30: TVR 2  / (reluare: Duminică, 26 iunie, ora 02:00)
Duminică, 26 iunie 2016, ora 21.00: TVR Internațional
Duminică, 26 iunie 2016, ora 23.00: TVR HD
August 2016: TVR 2,  TVR 3 și TVR Internațional