„DE-A PIRANDELLO”

2018 / DOCUMENTAR TVR

„DE-A PIRANDELLO”  AMINTIRI DE LA GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2018
ÎNTR-UN DOCUMENTAR REALIZAT DE CASA DE PRODUCȚIE A TVR

Atmosfera zilelor de concurs și emoțiile de la Gala Tânărului Actor HOP sunt surprinse într-un documentar produs de Televiziunea Română prin Casa de Producție a TVR.

Gala HOP, ediția 2018 – eveniment produs de UNITER – a avut ca temă Pirandello, „Eu și Personajul”. O temă provocatoare, pentru că reflectă nu doar natura meseriei de actor, ci chiar natura ființei umane, în forma sa de interacțiune socială. Nu suntem ceea ce suntem, ci ceea ce părem că suntem, sau ceea ce vrem să părem că suntem.

Realizatoarea Ada-Maria Ichim și-a propus să ilustreze această temă și întregul concept al Galei, filmând competiția, dar și atelierele și pregătirea actorilor pentru întâlnirea cu juriul și publicul.
Dacă în competiție concurenții au relevat publicului, pe marginea textelor pirandeliene, această complicată relație eu-personaj, în timpul atelierelor, precum și în pregătirea pentru portofoliul personal, actorii s-au relevat pe ei înșiși, ca meșteșugari care învață să folosească instrumente – propriul corp, propriul psihic, propria concentrare.

Documentarul despre GALA HOP 2018 a fost difuzat, în premieră, vineri 24 mai, ora 23.30, pe canalul TVR3.
DE-A PIRANDELLO. Gala HOP, Costinești 2018
Durata: 52.44 min.
Realizator: Ada Maria Ichim
Cameramani: Ovidiu Cristescu, Iulian Ene, Florin Miricioiu, Claudiu Petringenaru
Sunet: Sandu George
Editori imagine: Gabriela Burcea
Videojurnalist: Marius Avădani
PPS: Matei Caramitru
Organizator de producție: Marius Flonta
Producător: Diana Dumitru
Producător coordonator: Demeter András István
Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro
O producție TVR 2019
Coproducător: UNITER