„DE-A PIRANDELLO”

Amintiri de la Gala Tânărului Actor HOP 2018 într-un documentar realizat de Casa de Producție a TVR

Atmosfera zilelor de concurs și emoțiile de la Gala Tânărului Actor HOP sunt surprinse într-un documentar produs de Televiziunea Română prin Casa de Producție a TVR.

Gala HOP, ediția 2018 – eveniment produs de UNITER – a avut ca temă Pirandello, „Eu și Personajul”. O temă provocatoare, pentru că reflectă nu doar natura meseriei de actor, ci chiar natura ființei umane, în forma sa de interacțiune socială. Nu suntem ceea ce suntem, ci ceea ce părem că suntem, sau ceea ce vrem să părem că suntem.

Realizatoarea Ada-Maria Ichim și-a propus să ilustreze această temă și întregul concept al Galei, filmând competiția, dar și atelierele și pregătirea actorilor pentru întâlnirea cu juriul și publicul.

Dacă în competiție concurenții au relevat publicului, pe marginea textelor pirandeliene, această complicată relație eu-personaj, în timpul atelierelor, precum și în pregătirea pentru portofoliul personal, actorii s-au relevat pe ei înșiși, ca meșteșugari care învață să folosească instrumente – propriul corp, propriul psihic, propria concentrare.

Toată această complexă rețea de imagini, gânduri și cuvinte, dar și atmosfera întâlnirilor formatoare și a concursului de la Gala HOP 2018 le veți urmări într-un documentar, în premieră, vineri 24 mai, ora 23.30, pe canalul TVR3. Și mai ales, îi puteți vedea pe ei, pe tinerii actori care au luat parte la acest concurs, actori pe care deja îi puteți regăsi în spectacolele de teatru de pe scenele din întreaga țară.

*

DE-A PIRANDELLO. Gala HOP, Costinești 2018

Durata: 52.44 min.

Realizator: Ada Maria Ichim

Imagine: Marius Nechita, Florin Mirircioiu, Ovidiu Cristescu, Dragoș Chițu (roevents), Gabriel Zidaru (roevents)

Sunet: Ionuț Popescu

Editor imagine: Gabriela Burcea

Videojurnalist: Marius Avădani

Maestru sunet: Matei Caramitru

Asistent imagine: Marian Clopot

Organizator de producție: Marius Flonta

Producător: Diana Dumitru

Producător coordonator: Demeter András István

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

O producție TVR 2019

Coproducător: UNITER

*

GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, este un concurs care are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic.

Data limită de înscriere la preselecție: 31 mai 2019

Audițiile pentru Gala HOP 2019: 11 – 13 iunie 2019, Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București

Director artistic: Gigi Căciuleanu

Mai multe detalii: https://galahop.uniter.ro/