Spectacole invitate pe scena Galei HOP 2018

Gala Tânărului Actor este și un concurs, și un cadru de formare prin mentorat pentru tinerii artiști, dar și un inedit mic festival. Pe scena galei, serile, după ateliere, după repetiții, după momentele din concurs, publicul și tinerii participanți sunt invitați să urmărească spectacolele Galei HOP.

Iată cum se vor desfășura serile la Gala HOP, Costinești, după concurs:

În seara primei zile de HOP, luni, 3 septembrie de la ora 22.00, după evoluţia concurenţilor, intră în scenă CRUD – un spectacol în cadrul proiectului teatral independent After Hop, dezvoltat de platforma culturală Frilensăr, în parteneriat cu UNITER și Asociația Green Hours.

Scenariul aparține lui Daniel Chirilă, coregrafia este semnată de Ștefan Lupu, scenografia de Andreea Tecla, iar costumele au fost create de Maria Mădălina Niculae. Regia poartă semnătura Ștefan Lupu și Daniel Chirilă. Producția îi are în distribuție pe tinerii actori finaliști ai Galei Tânărului Actor HOP din anii 2016 și 2017, printre care: Adriana Aldea, Adrian Dima, Alex Cătănoiu, Cosmina Olariu, Georgiana Vișan, Alex Popa, Paul Radu, Eliza Teofănescu, Ștefan Craiu, Tiberiu Enache, Tudor Morar, Nicole Burlacu, Irina Sibef.

Spectacolul a fost prezentat la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași și la Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca.

CRUD vorbește într-o manieră modernă despre trăirile tinerilor din România ultimilor 100 de ani. Spectacolul este alcătuit din patru tablouri create în urma unei documentări istorice a echipei de creație asupra a patru încercări ale tinerilor ultimului secol, încercări recurente care se regăsesc și în societatea zilelor noastre. CRUD este un puzzle de emoții și realități ficționate prin dramaturgie, coregrafie și elemente vizuale, creat în jurul feminismului interbelic, cenzurii în teatru din perioada comunistă, revoltelor sociale din ‘89-’90 și a apatiei contemporane.

„Crud” (Foto: Iustin Surpanelu)

Marți, 4 septembrie de la ora 22.00, Gala HOP prezintă 9 piese remixate concert de Alex Ștefănescu, și el participant la Gala HOP în anul 2014.

Concertul înseamnă 9 piese de teatru faimoase, repovestite, cântate și parodiate pe muzică de actorul Alex Ștefănescu, în duet cu chitara lui. Alex Ștefănescu pătrunde în lumea marilor creații dramatice cum ar fi „Romeo și Julieta”, „Hamlet”, „O scrisoare pierdută” și altele, într-un fel neașteptat și original. Cine le-a citit, le redescoperă într-o lumină surprinzătoare, iar cine nu, cu siguranță va prinde poftă de a merge la bibliotecă sau măcar de a căuta filmul pe IMDB.

Spectacolul e ca un ghid teatral atât pentru inițiați, cât și pentru profani, pe o paletă muzicală largă, colorat de râsete și energie bună de luat la pachet.

Alex Ștefănescu (Foto: Andrei Gîndac)

Miercuri, 5 septembrie, de la ora 22.00, actorul Ion Caramitru alături de violoncelistul Adrian Naidin, aduce pe scena Galei HOP spectacolul Vorbe, vorbe, vorbe – un spectacol de poezie şi muzică, un spectacol-confesiune creat în jurul poeziei lui Nichita Stănescu şi a prieteniei care i-a legat profund, ani de zile. Fiecare reprezentaţie a acestui spectacol a fost o întâlnire emoţionantă cu publicul, actorul Ion Caramitru având mereu câte o surpriză pentru spectatorii săi.

În această călătorie poetică, Ion Caramitru este acompaniat de violoncelistul Adrian Naidin, un nume sonor al generaţiei sale de muzicieni. Vibraţia dramatică a violoncelului său face parte din această minunată poveste despre cuvânt şi sunet.

În ultima seară de la Costinești, joi, 6 septembrie, ora 18.00, înainte de aflarea câștigătorilor, pe scena Galei HOP urcă Florin Piersic Jr., adică un singur actor și 13 personaje: Freak Show! (foto sus)

FREAK SHOW, cu Florin Piersic Jr.

Realizat după un material scris de Florin Piersic jr, în regia și interpretarea sa, Freak Show este un one-man-show unic în România, un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură. O evoluție cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă. Un spectacol care încântă audiența prin versatilitate actoricească, amestec fin de umor, sensibilitate şi chiar cinism.

Miliardar de carton, muncitor pe șantier, bancher, pensionar, producător de film sau profesor – acestea sunt doar câteva dintre cele 13 personaje pe care Florin Piersic Jr. le va aduce în lumina reflectoarelor la Vox Maris Costinești, în ultima zi a Galei Tânărului Actor HOP.

*

Nu uitaţi că puteţi afla mai multe despre actorii aflaţi în competiţie aici.

Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

În perioada 3-6 septembrie urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro!

Puteţi vota pentru aproape 24 de ore începând cu 5 septembrie, ora 22.00, când se va termina concursul şi până în 6 septembrie, ora 20.00 când va începe festivitatea de premiere.

 

PRESELECȚIA PENTRU GALA HOP, EDIȚIA 2019 (UPDATE)

May 21, 2019/by galahop

PRESELECȚIA PENTRU GALA HOP, EDIȚIA 2019

April 24, 2019/by galahop

GALA HOP – GALA TÂNĂRULUI ACTOR, EDIȚIA 2019

February 1, 2019/by galahop

LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2018

September 7, 2018/by galahop

Astăzi începe Gala Tânărului Actor HOP, ediția 2018

September 3, 2018/by galahop

HOP 2018. Cum am devenit actor

September 3, 2018/by galahop

Exercițiu de admirație: cine sunt personalitățile care îi inspiră pe tinerii actori de la Gala HOP?

August 31, 2018/by galahop

Spectacole invitate pe scena Galei HOP 2018

August 29, 2018/by galahop

ŞANSE PENTRU CONCURENŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2018

August 27, 2018/by galahop

HOP 2018. Ce își doresc tinerii actori să aducă nou generația lor în teatru?

August 27, 2018/by galahop

JURIUL DE CONCURS AL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2018

August 24, 2018/by galahop

Energia Galei HOP într-un film documentar

August 21, 2018/by galahop

HOP 2018. Urmăriţi şi votaţi pe www.galahop.ro!

August 13, 2018/by galahop

Primul HOP pe 2018 – Preselecția, așa cum a fost

July 19, 2018/by galahop

CÂŞTIGĂTORII PRESELECŢIEI PENTRU GALA HOP 2018

July 14, 2018/by galahop

Scrisoare către Luigi Pirandello

July 13, 2018/by galahop

GALA HOP 2018. SUB SEMNUL LUI PIRANDELLO

July 13, 2018/by galahop

MÂINE ÎNCEP PRESELECȚIILE PENTRU CONCURSUL GALEI HOP!

July 11, 2018/by galahop

Andrei și Andreea Grosu: „Libertatea e cu tine mereu, dacă alegi să fii liber în ce faci și în ce gândești”

July 10, 2018/by galahop

AMINTIRI DE LA EDIȚIA ANIVERSARĂ A GALEI HOP 2017

June 14, 2018/by galahop