Explozie de talent și bucurie la Alba Iulia! Împreună, de azi, la Gala HOP

Ediția aniversară cu numărul 25 a Galei Tânărului Actor HOP – program de bază al UNITER – începe azi, 25 august, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Timp de 3 zile umplem Cetatea cu teatru și musical, facem show! Evenimentul va fi transmis live pe pe site-ul https://galahop.uniter.ro/ și pe contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor). Cei care vor să fie prezenți în sala de spectacol și să îi susțină pe tinerii artiști, încă mai pot achiziționa bilete de la sediul Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia și online de pe www.teatrulalba.ro.

Răzvan Mazilu, directorul artistic al Galei HOP a împărtășit cu noi câteva gânduri: „În 25 de ani am auzit, de prea multe ori, în jur: «Gala HOP? De ce să merg? Ce ne oferă?» Eu știu ce e și ce nu e pentru mine Gala HOP. Nu e un concurs de angajare în teatru. Și nici un casting. Și, deși avem un juriu și premii, nu e nici măcar un concurs. Gala HOP se adresează actorilor care, deși sunt în primii ani ai carierei, au descoperit cel mai important secret al creației: faptul că artistul e un profesionist al artei sale. Și că talentul nu e de ajuns, ci se șlefuiește și atinge excelența prin efort constant. Pentru proba obligatorie ce va fi prezentată zilele următoare, am cerut fiecărui concurent să-și structureze creația pornind de la o experiență personală, ca o confesiune.(…) Gala HOP e un spațiu dedicat celor aflați în competiție permanentă cu ei înșiși, dornici să-și descopere limitele pentru a se putea elibera de ele. Și musicalul e genul perfect pentru a face asta. Dincolo de «munca actorului cu sine însuși», musicalul obligă la o permanentă auto-analiză și solicită o constantă acumulare de mijloace de expresie. De cultură artistică.”

Invităm publicul să-i cunoască pe artiști urmărind campania online GALA HOP. Votează Actorul Total! Și nu uitați, în 27 august de la miezul nopții până la ora 16.00 vă puteți vota actorii preferați pe site-ul galei: https://galahop.uniter.ro/votul-publicului-2022/. Premiul Publicului va fi anunțat în cadrul festivității de decernare a premiilor de sâmbătă, 27 august, ora 19.00.