Un musical de-aș fi…

A doua zi a Galei Tânărului Actor HOP s-a încheiat cu zâmbete și multă energie după ce spectatorii au fost trecuți printr-o gamă largă de trăiri și sentimente. Am râs cu lacrimi… aproape c-am plâns, tot cu lacrimi, bineînțeles. Iar, dacă până acum n-aș fi fost oricum încântată de musical, acești tineri actori, cu siguranță, m-ar fi făcut să plec o fană convinsă după Gală.

Dar s-o iau cu începutul. Gala a început joi. Era cald, soarele părea să fie în tandem cu entuziasmul spectatorilor. Ne-am strâns cu toții în fața Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia, așteptând curioși să vedem ce ne vor oferi tinerele talente într-un domeniu dificil precum musicalul.

Sala de spectacol era luminată difuz, sporind anticiparea. Gala a fost deschisă cu căldură și o prezență scenică impresionantă de prezentatorii: Monica Odagiu și Alex Ștefănescu, care au captat cu ușurință atenția spectatorilor cu un cover personalizat după melodia „City of stars”. Pe lângă rochia superbă a Monicăi, șarmul și glumele celor doi au însuflețit și amuzat copios publicul, setând o atmosferă veselă și relaxată.

După ce ne-au fost prezentate cerințele Galei și ceea ce au trebuit să pregătească participanții, s-a dat start concursului. Cu fiecare participant care pășea pe scenă, atmosfera devenea tot mai încinsă (la propriu și la figurat). Hazardul s-a prezentat și el conștiincios la apel, stârnind râsete entuziaste. Laura Gabriela Oana, vă las să vă dați seama care e numele de familie, a prezentat la proba individuală cântecul „Doamnelor de la Brunch…”. Scena s-a umplut, ca să dramatizăm puțin (că doar suntem la teatru), de apă, iar gluma de la începutul galei că s-ar părea a fi Gala MOP, și nu Gala HOP, a planat mai intens asupra tuturor. Interpretarea Laurei a fost spectaculoasă, iar dedicarea ei completă a umbrit inconveniența de a fi inundat scena (pentru public, cel puțin). Nivelul de dificultate a crescut, așadar, următorul concurent având să facă față atât emoțiilor debutului, cât și a probei echilibrului pe o suprafață de podea udă. Ironia a făcut ca următorul număr să fie al Gabrielei Porumbacu, care interpreta „Bad Luck”. Desigur, am râs. Cam așa am ținut-o pe parcursul ambelor zile de concurs. În râsete. N-o să vă reiterez fiecare moment, dar o să vă îndemn din toată inima, în cazul în care n-ați făcut asta deja, să vă uitați pe site-ul Galei la înregistrarea celor două zile de concurs. E ceva…

A doua zi de concurs a început și mai în forță decât prima. Dacă prezentatorii noștri joi au fost romantici, vineri au fost de-a dreptul explozivi. Așteptam cu interes să văd ce ne vor mai cânta astăzi, iar „Let me entertain you” a fost o surpriză mai mult decât plăcută, care, cu siguranță, a canalizat toată atenția și energia spectatorilor către scenă. Cu adrenalina pompând în organism, publicul era gata de „show-ul total” promis. În prima zi, concurenții s-au orientat spre o zonă mai profundă a problemelor de viață împachetate frumos sub protecția muzicii. Ziua doi a fost întru-totul entertainment, când polemicile s-au mutat într-o zonă mai amuzantă. Sau așa am crezut, inițial. Concurenții au fost de-a dreptul încântători și curajoși, propunând coregrafii îndrăznețe și dând dovadă de mulă creativitate cu texte proprii. Alex Macavei, cu „Paradisul cu un aparat de cafea”, trebuie să recunosc că mi-a vorbit la un nivel personal. Ultimul grup înainte de pauză ne-a lămurit, în caz că mai existau dubii, în privința naturii musicalului. Ce e un musical:

„Intră unii pe scenă, zic niște text, se scălămbăie puțin. Și brusc, din nimic, încep să cânte.”

Nu, nu e asta…

„Nimic nu-i mai grozav decât un musical. Cu mult umor, povești de-amor, se termină cu bine-n mod surprinzător.”

Da, asta era.

E de prisos să vă spun că la pauză fredonam, vrând nevrând, versurile. După pauză, proba impusă a schimbat puțin energia grupului. De fapt, la schimbare au contribuit și prezentatorii. „Can you feel the love tonight” a venit ca un contrapunct surprinzător după „Let me entertain you”. Atât spun, au fost savuroși. Aștept un cover în studio.

În prima zi de concurs, toate concurentele au ales la proba impusă „Cabaret”. Mă resemnasem, oarecum dezamăgită, că nu voi auzi niciun „The winner takes it all”. N-a fost așa, din fericire. Dacă în prima parte a serii am ținut-o într-o veselie, partea a doua a fost încărcată de emoție. A fost fascinant de urmărit schimbarea în actori. Cum s-au dezvelit și ne-au permis să privim un colț intim al lor. Emoțiile lor s-au transmis și la public și sunt aproape sigură că nu sunt singura care mai avea puțin și scotea șervețelele din geantă.

Ce să mai, ne-au uns pe suflet. Și ca să încheie frumos, pentru că tot „au dat-o” pe Disney, prezentatorii noștri au pus capăt serii într-o notă comică cu un cover al melodie „Let it go”, prin care-i îndemnau pe concurenți să nu fie deznădăjduiți dacă au „dat-o prost”, pentru că până la urmă toată lumea s-a distrat. Eu zic că „s-a decis. E un bilet câștigător.”

Mi-a mai rămas un lucru de făcut, dar am vrut să scriu articolul mai întâi. Să-mi votez favoriții, bineînțeles. O să admit că sunt nerăbdătoare să asist la concluzia acestei ediții minunate a Galei Hop. A fost ceva…

Andreea TELEHOI

Gigi Căciuleanu: „Speranța mea este să ajungem să prețuim mișcarea“

July 10, 2020/by galahop

Cum a fost la Gala HOP 2019? Sau despre DansActorul unui septembrie la Constanța

July 9, 2020/by galahop

Gala HOP 2020 – o precizare

June 24, 2020/by galahop

Juriul de preselecție al Galei HOP – Gala Tânărului Actor, ediția 2020

June 17, 2020/by galahop

Preselecția pentru GALA HOP – GALA TÂNĂRULUI ACTOR, EDIȚIA 2020

June 9, 2020/by galahop

Ce este AGENȚIA HOP 2019?

September 26, 2019/by galahop

Alchimia DansActorului (Idei în Zig-Zag). Gigi Căciuleanu în armonie cu propriile gânduri

September 12, 2019/by galahop

HOP LA TREABOSTE!

September 11, 2019/by galahop

LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2019

September 6, 2019/by galahop

Încheiere la înălțime a Galei HOP 2019: „On The Roof”, spectacolul dans-actoricesc creat de Gigi Căciuleanu cu concurenți ai Galei

September 6, 2019/by galahop

Nocturnele HOP 2019: O discuție-spectacol despre arta și provocările dans-actorului

September 5, 2019/by galahop

Nocturnele celei de-a doua seri a Galei HOP 2019: Duelul Caramitru-Căciuleanu și arta de a face spectacol

September 4, 2019/by galahop

„O întâmplare… cu jazz”, un film documentar stil Cinéma Vérité cu și despre Miriam Răducanu, de Mircea Albuțiu, la Gala HOP 2019

September 3, 2019/by galahop

Bine ați venit la Gala HOP!

September 2, 2019/by galahop

5 ZILE PÂNĂ LA GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2019 (2-5 septembrie)

August 28, 2019/by galahop

THESPIS – Revista Galei HOP

August 26, 2019/by galahop

On the Roof, pe scena Galei HOP 2019

August 21, 2019/by galahop

Juriul de concurs al Galei Tânărului Actor HOP, 2019

August 13, 2019/by galahop

GALA HOP 2019. Urmăriţi şi votaţi DansActorul!

August 8, 2019/by galahop

Gigi Căciuleanu, directorul Galei HOP, premieră ON THE ROOF cu Compania „Ad-Hop”!

July 17, 2019/by galahop

CÂŞTIGĂTORII PRESELECŢIEI PENTRU GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2019

June 14, 2019/by galahop

DansActori, în prim-plan. Ultima zi de preselecții pentru Gala HOP 2019

June 13, 2019/by galahop

O găină și jumătate face un ou și jumătate într-o zi și jumătate

June 12, 2019/by galahop

Curiosul caz al DansActorului. Ziua întâi

June 11, 2019/by galahop

JURIUL DE PRESELECȚIE LA GALA HOP – GALA TÂNĂRULUI ACTOR, EDIȚIA 2019

June 7, 2019/by galahop

„DE-A PIRANDELLO”

May 24, 2019/by galahop

PRESELECȚIA PENTRU GALA HOP, EDIȚIA 2019 (UPDATE)

May 21, 2019/by galahop

PRESELECȚIA PENTRU GALA HOP, EDIȚIA 2019

April 24, 2019/by galahop

GALA HOP – GALA TÂNĂRULUI ACTOR, EDIȚIA 2019

February 1, 2019/by galahop