Un Zis și făcut din partea juriului

Juriul din acest an al Galei HOP reunește personalități atât din lumea teatrului, a dansului, cât și a televiziunii oferind o diversitate aparte a zonelor de interes şi opinii în acesastă ediţie a Galei HOP.

de Lucia Mihai

Cu toate că background-ul le este diferit, lucrurile pe care le au în comun sunt dragostea lor pentru artă și susținerea oferită tinerilor DansActori. I-am stârnit cu rugămintea de a le transmite câteva gânduri, sfaturi, încurajări, aşteptări şi să le ofere prin câteva cuvinte energia pozitivă de care tinerii concurenţi au mare nevoie.

Adrian Batista

Prezent pentru a doua oară în juriul Galei HOP, Adrian Batista este unul dintre membrii juriului din acest an care reprezintă domeniul televiziunii. Din 2014 este directorul artistic al mai multor emisiuni de televiziune ale postului Pro TV, dar are o experiență vastă și în scenaristica și regia de televiziune.
A semnat scenariul primei emisiuni de tip reality-show din România, „ZERO”, unde a şi debutat în această postură. Au urmat mai multe proiecte în cadrul Media Pro Pictures de la reality, la main stream entertainment, magazin, seriale family sau de tip sitcom, printre care se numără și serialele „Arestat la domiciliu” și „Păcatele Evei” în calitate de regizor.

Spune despre experiența lui în televiziune că a încercat să treacă prin toate: „Pentru că am știut că cel mai important e să nu-ți refuzi experiențe și să ai luciditatea să identifici oportunitățile de a învăța și de a evolua”.

Mă bucură și-mi oferă un soi de liniște să văd cum, generație după generație, tinerii actori se lasă fascinați de frumusețea meseriei lor și o trăiesc cu voluptate, cu pasiune, cu nebunie și cu altruism. De-aici și numărul mare al celor care au răspuns provocării lui Gigi, un demers necesar și important care, deși poate părea ușor frivol și restrictiv, le va dezmorți și întineri mijloace esențiale de exprimare artistică. Le doresc să se bucure și să se lase să fie.

Ioana Bogățan

Ioana Bogățan este actriță și director al Teatrului de păpuși „Prichindel” din Alba Iulia și este unul din membrii juriului care se află și în al doilea an la Gala HOP.

Cu o pasiune pentru teatru încă din adolescență, și-a început carierea de actriță la Satu-Mare alături de colegii săi de la Facultatea de Actorie din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj Napoca unde a avut roluri în spectacole precum „Petru sau Petele din soare”, „Romulus cel Mare”, „Chirița se întoarce” și „Căsătoria e un pas serios”.
După o stagiune petrecută la Teatrul de Nord Satu Mare, se întoarce în Alba Iulia unde activează în domeniul jurnalismului (având o carieră de 10 ani), dar în 1999 revine în teatru ca director al Teatrului de păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. „Pentru mine nu e o funcție. E familia în care trăiesc de 18 ani. Un univers al păpușilor, dedicat copiilor, pe care am învățat să-l iubesc datorită oamenilor din acest teatru.” spunea într-un interviu Ioana Bogățan despre teatrul pe care îl conduce.

De când se află în grija ei, Teatrul de păpuși „Prichindel” a câștigat numeroase premii, a participat la Festivalul de la Avignon, și a inițiat Festivalul Internațional de Teatru „Povești”, un eveniment al cărui director general este de 15 ani și care se bucură de premiul special al Senatului UNITER.

Dragii mei, sunteți tineri, talentați și frumoși, cu o carieră în față. Fiind deja selecționați în Gala Hop de anul acesta, startul este dat deja pentru viitorul vostru în actorie. Si mai aveți un avantaj, pe lângă talentul de buni actori, sunteți pregătiții și în mișcare și dans scenic. Vă doresc să aveți încredere în voi și să puneți pe lângă talent, sufletul, mintea și trupul în slujba pasiunii voastre.

Silvia Ghiață

Silvia Ghiață este una dintre cele mai proeminente personalități ale dansului din România care a pavat drumul acestuia și care a dorit să „[arate] lumii și altceva decât baletul clasic. Că dansul înseamnă și altceva decât convenție, pointe, convenție, pointe.”

În 1971 a absolvit Liceul de Coregrafie în 1968, iar la terminarea acestuia a activat ca balerină la Opera Națională. După câțiva ani devine crainică a emisiunii „La sfârșit de săptămână” alături de mentorul său, Tudor Vornicu, emisiune în care reușește să strecoare și secvențe de balet.

După 1989, propune postului de televiziune TVR o emisiune care să aibă ca subiect principal dansul şi în curând se naște şi „Lumea dansului”, emisiunea prin care Silvia Ghiață a reușit să întrunească mari personalități ale dansului din România și să prezinte publicului o nouă față a dansului. Într-un interviu, Silvia Ghiață spunea că prin această emisiune „visul meu era să arăt lumii că baletul și dansul în momentul acesta se dezvoltă în toate direcțiile, adică nu mai există doar baletul clasic.”

Să vă spun de ce aștept cu nerăbdare să văd actorii selectați în ediția de anul acesta. Ce an! Răsturnat cu susul în jos. Dar pe tineri nimic nu- i atinge. Mai exact pe actori. Trestia nu se rupe, se îndoaie si freamătă permanent. Așa sunt și ei, acești tineri de la Gala Hop. Freamătă să vă arate cum s-au pregătit cu toată ființa lor în aceste tulburi vremuri. Să fim alături de ei și vă rog să-i votați cu sufletul. Hai la Hop!

Ileana Lucaciu

Ileana Lucaciu este unul dintre cei mai importanţi critici de teatru din ţară, cu o vastă experiență în lumea artistică. În prezent, cronicile sale pot fi citite pe blogul „Spectator”, dar în cariera sa de peste cincizeci de ani, reunește în CV postura de redactor al unora dintre cele mai importante ziare şi reviste din fiecare decadă.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, Secția Teatrologie-Filmologie, apoi a îmbrăţişat profesia de critic de teatru. Prezenţa sa în ipostaza de membru al unui juriu face parte din activitatea sa bogată, neobosită şi mereu plină de atenţie la detalii. În anul 2008 a făcut parte din juriul Galei Premiilor UNITER.

Este un mare susținător al Galei HOP, fiind prezentă și consemnând evoluția artistică a concurenților în toate etapele acesteia. De asemenea, este un susținător al generațiilor tinere de actori, iar pasiunea ei pentru teatru o aduce mereu şi mereu pe scaunul de spectator.

În peisajul nostru teatral, proiectul inițiat de UNITER – Gala „HOP” a devenit tradițional pentru că de XXIII ediții este singurul care impune tinerele talente. Premianții Galelor sunt astăzi personalități de valoare în teatru sau film. Nu voi cita această bogată listă de nume pe care concurenții o pot afla din arhiva Galelor. Le doresc … BAFTĂ! – concurenților pentru a se alătura celor afirmați la Gala ”HOP”, deveniți în prezent, vârfuri de lance în mișcarea teatrală.

Dragi tineri actori, aveți prilejul demonstrării capacității de a ilustra sporit prin expresie corporală – mișcare sau chiar dans texte din opera nemuritorului Shakespeare. Tema ”DansActorul” cu motto – ”Zis și făcut!” este generoasă, servind intențiile de inovație teatrală. ATENȚIE să nu uitați prin rostirea cuvântului sensurile profunde din scrierile lui Shakespeare căruia îi veți spori substratul prin expresie corporală, începând de la gest, mimică și mișcare. Am convingerea în talentul vostru adaptat temei. SUCCES DEPLIN, cu dorința de a vă aplauda și pe scenele teatrelor în diverse spectacole pentru că voi sunteți VIITORUL TEATRULUI!

Andrei și Andreea Grosu

Andrei și Andreea Grosu sunt fondatorii teatrului independent unteatru și unii dintre cei mai apreciați regizori din România la momentul actual.

În 2010, în spatele clădirii CEC-ului de pe Calea Victoriei, „într-o casă cu ceai, cărți și teatru, între pereți de cărămidă îmbrăcați în pânze negre” s-a născut teatrul independent unteatru care avea să facă istorie la timpul prezent. În ultimii 10 ani, în casa teatrală clădită de cei doi s-au montat peste 30 de spectacole, au regizat și au jucat regizori şi actori cu adevărat mari, iar în 2019 la Gala Premiilor UNITER teatrul a primit Premiul de Excelență.

Spectacolele lor au o simplitate aparte, o atmosferă ce le poartă semnătura şi degajă o emoţie mereu surprinzătoare. Oferă publicului un univers plin de secrete, între care cel care se lasă descoperit sunt tocmai tinerele talente pe care reușesc sa le aducă în prim-plan.

Să fie ziua voastră cea mai bună și nebună! Ziua aia plină de sinceritate, curaj și bucurie. Multă bucurie. De fapt, cel mai tare le dorim să se bucure de momentul ăsta !

Baftă dragilor, abia așteptăm să vă cunoaștem!

Gigi Căciuleanu: „Speranța mea este să ajungem să prețuim mișcarea“

July 10, 2020/by galahop

Cum a fost la Gala HOP 2019? Sau despre DansActorul unui septembrie la Constanța

July 9, 2020/by galahop

Gala HOP 2020 – o precizare

June 24, 2020/by galahop

Juriul de preselecție al Galei HOP – Gala Tânărului Actor, ediția 2020

June 17, 2020/by galahop

Preselecția pentru GALA HOP – GALA TÂNĂRULUI ACTOR, EDIȚIA 2020

June 9, 2020/by galahop

Ce este AGENȚIA HOP 2019?

September 26, 2019/by galahop

Alchimia DansActorului (Idei în Zig-Zag). Gigi Căciuleanu în armonie cu propriile gânduri

September 12, 2019/by galahop

HOP LA TREABOSTE!

September 11, 2019/by galahop

LAUREAŢII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2019

September 6, 2019/by galahop

Încheiere la înălțime a Galei HOP 2019: „On The Roof”, spectacolul dans-actoricesc creat de Gigi Căciuleanu cu concurenți ai Galei

September 6, 2019/by galahop

Nocturnele HOP 2019: O discuție-spectacol despre arta și provocările dans-actorului

September 5, 2019/by galahop

Nocturnele celei de-a doua seri a Galei HOP 2019: Duelul Caramitru-Căciuleanu și arta de a face spectacol

September 4, 2019/by galahop

„O întâmplare… cu jazz”, un film documentar stil Cinéma Vérité cu și despre Miriam Răducanu, de Mircea Albuțiu, la Gala HOP 2019

September 3, 2019/by galahop

Bine ați venit la Gala HOP!

September 2, 2019/by galahop

5 ZILE PÂNĂ LA GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2019 (2-5 septembrie)

August 28, 2019/by galahop

THESPIS – Revista Galei HOP

August 26, 2019/by galahop

On the Roof, pe scena Galei HOP 2019

August 21, 2019/by galahop

Juriul de concurs al Galei Tânărului Actor HOP, 2019

August 13, 2019/by galahop

GALA HOP 2019. Urmăriţi şi votaţi DansActorul!

August 8, 2019/by galahop

Gigi Căciuleanu, directorul Galei HOP, premieră ON THE ROOF cu Compania „Ad-Hop”!

July 17, 2019/by galahop

CÂŞTIGĂTORII PRESELECŢIEI PENTRU GALA TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2019

June 14, 2019/by galahop

DansActori, în prim-plan. Ultima zi de preselecții pentru Gala HOP 2019

June 13, 2019/by galahop

O găină și jumătate face un ou și jumătate într-o zi și jumătate

June 12, 2019/by galahop

Curiosul caz al DansActorului. Ziua întâi

June 11, 2019/by galahop

JURIUL DE PRESELECȚIE LA GALA HOP – GALA TÂNĂRULUI ACTOR, EDIȚIA 2019

June 7, 2019/by galahop

„DE-A PIRANDELLO”

May 24, 2019/by galahop

PRESELECȚIA PENTRU GALA HOP, EDIȚIA 2019 (UPDATE)

May 21, 2019/by galahop

PRESELECȚIA PENTRU GALA HOP, EDIȚIA 2019

April 24, 2019/by galahop

GALA HOP – GALA TÂNĂRULUI ACTOR, EDIȚIA 2019

February 1, 2019/by galahop