• THESPIS

    REVISTA GALA HOP
    La fiecare ediție a Galei Hop, reprezentanții departamentelor de teatrologie din Univesitățile de specialitate, vor avea ocazia și șansa să reflecte și să dezbată fenomenul artistic, să își exerseze pana pe noi, actorii, contribuind astfel la re-definirea relației actor-critic.

Premiul special al tinerilor critici goes to Alina Petrică

Surpriza redacției Revistei Thespis, inaugurată în cadrul ediției Galei Hop de anul acesta, constă în acordarea unui premiu special celui mai bun concurent, din perspectiva tinerilor teatrologi.

Miklos Bács, directorul Galei, și-a propus să creeze o legătură între teoreticieni și practicieni, concretizată prin proiectul revistei Thespis, realizată în acest an de secția Teatrologie a UNATC București.

Colectivul redacțional format din Oana Bogzaru, Elena Coman, Oana Monica Nae, Alexandru Panait și Irina Radu și coordonat de prof.asoc.dr. Monica Andronescu a decis să se implice direct în competiție, considerând că un premiu acordat de tinerii critici din generația lor este necesar, în speranța că acesta se va transforma într-o tradiție, dacă ne dorim cu adevărat un dialog.

Premiul revistei Thespis se acordă actriței Alina Petrică pentru: maturitatea și coerența mesajului momentului său, „Sonată după Shakespeare”, după texte din „Romeo și Julieta” și „Sonetul 66” de William Shakespeare.

opinii

DESPRE THESPIS

OPINII

DIALOGURI

CRONICA

REPORTAJ