2 cuvinte sincere din partea colegei voastre, teatroloage: VĂ MULȚUMESC!
Corina Predescu

Dragi participanți,

Uneori cuvintele sunt de prisos, însă după cele trei zile de preselecții am simțit că trebuie să vă transmit un mesaj pe care vi-l dăruiesc sincer. Poate considerați că aceste cuvinte nu vă ajută în meseria voastră, dar să nu uitați niciodată că orice gând bun primit vă poate schimba opinia și modul de a privi lucrurile din jurul vostru.

În primul rând, aș vrea să vă mulțumesc tuturor pentru că ați participat la preselecțiile pentru Gala Tânărului Actor și timp de trei zile mi-ați umplut sufletul de fericire, pentru că am avut șansa să simt pe pielea mea cât de minunată este experiența acestui eveniment. Poate unii dintre voi sunteți triști pentru că nu ați trecut mai departe, însă nu luați acest moment ca pe unul eșuat ci, mai degrabă, ca pe un loc de întâlnire cu generația tânără de actori. Știu că meseria de actor este una complexă, care implică multă muncă, compromisuri şi dedicație, însă toate acestea aduc și satisfacție atunci când auzi sunetul cristalin al palmelor care îți umple sufletul de fericire la fiecare sfârșit de reprezentație.

Nu știu dacă este același sentiment, însă în perioada celor trei zile alături de voi am avut ocazia să cunosc lumea creată de Cehov prin prisma momentelor voastre. Dacă e ceva de învățat de la tinerii actori, este energia pe care o emană de fiecare dată când urcă pe scenă și își deschid sufletul în fața spectatorilor. Asta înseamnă să îți slujești meseria, să te bucuri de ea în orice moment, dăruind celor din jur zâmbete, sinceritate și sentimentul acela care îți provoacă un gol în stomac. Te rog, nu uita că în această meserie nu ești singur! Tu, actorule, ești instrumentul fundamental cu care regizorul, teatrologul și managerul cultural lucrează. Tu esti piesa principală din puzzle-ul artei actorului, astfel fără tine lumea teatrului este incompletă. Ai grijă de cei din jurul tău, nu fugi de greutăți și oricâte piedici vei întâmpina în drumul tău, nu uita că tu îți iubești meseria și că toate hopurile pe care le întâlnești în calea ta vor merita, pentru că orice poveste are un happy end!

Vă mărturisesc că în tăcerea mea lașă, de pe scaunul al doilea de pe rândul trei, v-am admirat momentele și am fost cu tot sufletul alături de voi. Tot de acolo, mi-ați oferit șansa să văd că generația de astăzi nu este mai prejos, iar reușita poate fi mereu în preajma voastră. Nu uita, dacă vreodată ai nevoie în drumul tău de un sprijin nu ezita să apelezi la un teatrolog. El va fi mereu un suport teoretic pentru tine!

Acum vreau să vă mulțumesc încă o dată pentru ceea ce mi-ați oferit și totodată să vă felicit că ați avut curajul să veniți la preselecții. Iar fericiților câștigători vreau să le urez baftă și ne revedem curând la Costinești cu forțe proaspete și voie bună!

Cu bine,
Corina – teatrolog și manager cultural