Departamentul de Artă Teatrală (DAT) din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a fost înființat în anul 1997, când a debutat și parteneriatul activ dintre comunitatea artistică sibiană și cea universitară. Prin DAT, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a devenit un partener de tradiție al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (unul dintre cele mai importante din lume), al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (cel mai activ teatru din România), și al Bursei de Spectacole (o importantă platformă pentru dialog artistic).
Toate proiectele inițiate și dezvoltate de către studenții-actori beneficiază de sprijinul calificat al teatrologilor și al managerilor culturali. Proiectele artistice ale DAT sunt prezentate publicului local și internațional în Studioul de Teatru al Centrului de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS).
Studenții Departamentului de Artă Teatrală se bucură de șansa unică de a colabora cu unii dintre cei mai importanți specialiști în artele spectacolului și management cultural din România și din lume: Silviu Purcărete, George Banu, Noel Witts, Catherine Naugrette, Constantin Chiriac, Marian Râlea, Cristian Radu etc.
Eliza Ceprăzaru, Corina Predescu și Maria Popovici sunt proaspăt absolvente ale studiilor de licență, specializarea Teatrologie – Management Cultural, din cadrul Departamentului de Artă Teatrală. Cu un dezvoltat simț al organizării și pasionate de teatru, au dezvoltat, împreună cu colegii și cu profesorii, DATfest – festivalul școlii sibiene de teatru. Totodată, fetele sunt participante active în cadrul proiectului european BeSpectACTive! și asistente de manager în cadrul spectacolelor studențești sau ale teatrului din Sibiu, lucrând cu regizori precum Bogdan Georgescu, Eugen Jebeleanu, Silviu Purcărete sau Armin Petras.
Eliza Ceprăzaru este atrasă mai mult de teatrologie, decât de management cultural, dar îmbină aceste două practici cu drag. Eliza este colaborator al naționalului sibian și al FITS, lucrând în segmentele marketing și relații internaționale.
Corina Predescu este coordonatorul programului Participatory Programming from Sibiu, din cadrul BeSpectACTive! Corina este atrasă de tot ceea ce înseamnă organizare, ea fiind foarte atentă la detalii.
Maria Popovici este colaborator al Teatrului Național „Radu Stanca” și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, lucrând ca Asistent PR. Maria a descoperit teatrul în liceu, când a început să fie pasionată de artele spectacolului, dar și de tot ceea ce înseamnă scriitură.