Agenţia HOP şi Revista Thespis

Începând cu această ediţie, Gala Tânărului Actor HOP  vine cu două noi propuneri adresate atât profesioniştilor lumii teatrale, lumii culturale, cât şi publicului larg: Agenţia HOP şi Revista Thespis.

Ambele sunt găzduite pe noul site al Galei – www.galahop.ro şi ţintesc două obiective importante:

Pe de o parte, realizarea acestora presupune un laborator al tinerilor actori, un “atelier” şi o provocare de a lucra împreună – artiştii între ei şi/sau împreună cu noua generaţie de teatrologi. Pentru a se cunoaşte mai bine unii pe alţii, dar şi pentru ca produsul final să fie expresia generaţiei lor, a gândurilor şi preocupărilor lor, a modului lor de a se exprima artistic. Pentru ca acesta să-i reprezinte.

Pe de altă parte, atât Agenţia HOP, cât şi Revista Thespis încearcă să suplinească un gol şi să apropie tinerii artişti de publicul lor.

Agenția Hop “este o nouă oportunitate de a promova participanții la Gala Tânărului Actor. Ea se dorește a fi o bază de date, o arhivă de referință pentru istoria Galei Hop, care să vină în sprijinul comunicării dintre actorii tineri și regizorii, directorii de teatre și directorii de casting interesați de noile talente actoricești. Prin profilele profesionale individuale, care conțin atât material audio/video cât și material scris  puteți afla informații despre datele de contact, despre  activitatea artistică sau despre nivelul de pregătire al fiecărui participant la Gala Hop.” (Miklos Bacs)

În acest an de start Agenţia HOP îi prezintă pe cei 29 de finalişti ai Galei HOP.

Fiecare profil conţine atât informaţii de CV necesare pentru prezentarea artistului,  cărora li se adaugă două producţii video: o suită de 25 de expresii faciale, un demo  realizat pe baza fotografiilor semnate de Adi Bulboacă, dar şi un mic filmuleţ în care interpretează, doi câte doi, o scurtă secvenţă dintr-un film pe care ei şi l-au ales. Echipa care a participat la realizarea filmelor a fost alcătuită din: Cristian Pascariu – regie, Norbert Fodor – direcţie de imagine, Iolanda Gîrleanu – sunet, Letiţia Ştefănescu – montaj, George Bîrsan – asistenţă producţie şi Andrei Stehan – producţie.

Fotografiile şi înregistrările video au fost realizate în perioada 3 – 10 august, la UNATC.

Revista Thespis „La fiecare ediție a Galei Hop, reprezentanții departamentelor de teatrologie din Univesitățile de specialitate, vor avea ocazia și șansa să reflecte și să dezbată fenomenul artistic, să își exerseze pana pe noi, actorii, contribuind astfel la re-definirea relației actor-critic.”

În acest an Revista Thespis este realizată de UNATC “I.L. Caragiale” din Bucureşti, echipa redacţională fiind coordonată de Monica Andronescu.