… ŞI IATĂ PRIMA ZI DE HOP!

Ion Caramitru şi Corina Şuteu, Ministrul Culturii au deschis ieri Gala HOP 2016.

Preşedintele UNITER a urat bun venit tuturor profesioniştilor din lumea teatrului prezenţi la gală, baftă şi vânt prielnic concurenţilor. În discursul de deschidere, Corina Şuteu, Ministrul Culturii a evocat prezenţa constantă la Gala HOP, dar şi încrederea pe care o are în tinerii artişti.

În fiecare zi, cei 29 de concurenţi de la HOP încep programul dis-de-dimineaţă, pe malul mării, cu o încălzire kineto alături de Andrei Flaviu Fălcuşan şi continuă cu workshopul coordonat de Andrea Gavriliu – coregraf, Petre Ancuţa – actor, Tudor Lucanu – regizor şi Horia Suru – regizor, ore de lucru care se vor finaliza cu spectacolul „Ne-bun pentru această lume”, prezentat în ultima zi de Gală.

Foarte importante pentru participanţi sunt întâlnirile zilnice de la ora 09.00 cu juriul, precum şi cele ale după-amiezii cu personalităţi ale culturii prezente la Costineşti. Ieri, prima întâlnire a avut-o actorul Marian Râlea, astăzi concurenţii vor discuta cu regizorul Alexander Hausvater. Miercuri, revine Corina Şuteu, ministrul Culturii, care propune tinerilor actori o dezbatere, în încercarea de a identifica aşteptările pe care le au de la sistemul în care lucrează şi cum pot contribui la îmbunătăţirea lui.

Concursul merge mai departe! Astăzi îi urmărim la SECŢIUNEA INDIVIDUAL pe Cătălin Asanache, Adela Bengescu, Daniel Chirilă, Loredana Cosovanu, Bogdan Florea, Daniel Nuţă, Cosmin Teodor Pană, Alina Petrică, Eduard Cristian Trifa, Ciprian Valea, Mihaela Velicu, Andrei Radu, Andrada Fuscaş, Raluca Marina Radu, Ştefan Pavel, Maria Panainte, iar la SECŢIUNEA GRUP – spectacolul „Visul lui Ariel”, cu Florin Ionuţ Crăciun, Tudor Morar şi Marian Olteanu.

O altă noutate a acestei ediţii este expoziţia de fotografie semnată de Adrian Bulboacă,  o suita de 29 de portrete ale tinerilor concurenţi de anul acesta.

_MG_9992

Marian Râlea – Discuție cu participanții la Gala Hop