• O reușită nu înseamnă că lupta a luat sfârșit.

    Imagini din spectacolul ‘Zic Zac’ de Andrea Gavriliu
    Foto: Steluta Popescu

În anul IV de facultate – pentru că noi am avut norocul de a sta patru ani sub „păturica” facultății – majoritatea colegilor mei se pregăteau să participe la preselecția pentru Gala Hop. Eu n-am avut curaj. Probabil mă gândeam că sunt deja angajată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț și nu mai am nevoie să lupt pentru viitorul meu… Mare greșeala! O reușită nu înseamnă că lupta a luat sfârșit. Din contră, ea trebuie să fie o trambulină pentru următoarea și următoarea…
Am ajuns, totuși, la Gala Hop în 2013 la invitația lui Radu Afrim cu spectacolul „Zic Zac”. Eram, bineînțeles, în afara concursului pentru că depășisem deja limita de vârsta pentru participare. În aparență, trenul era de mult plecat din gară. Și cu toate astea, pentru că până atunci „Zic Zac” era la început de drum, faptul că am fost în locul potrivit și în momentul potrivit, ne-am ales cu multiple invitații la festivaluri în țară și peste hotare (Mulțumim, doamna Oana Pellea!!!) și cu propuneri din partea directorilor de a monta în teatrele lor. Mai pe scurt, nu se știe de unde sare iepurele!
Anul următor am revenit pentru a realiza un workshop de teatru fizic cu participanții. Cei cu care am lucrat figurează pe o „listă” a mea de actori cu care mi-ar face mereu plăcere să mă reîntâlnesc la lucru și la care aș apela cu încredere pentru viitoare proiecte. Anul acesta voi reveni cu un scop asemănător. Voi fi acolo să-mi lungesc „lista” cu cei care nu se tem să iasă din comoditate și să-și măsoare potențialul artistic pentru că Gala Hop asta este: un termometru al tânărului actor.

Andrea Gavriliu
Actriță, Coregrafă