• CONȘTIINȚĂ CULTURALĂ

    Constiinta culturală este fundamentul comunicarii si implica abilitatea distanțarii de sine si exersarea procesului de intelegere a propriilor valori culturale, a credintelor si a percepțiilor.

    FACEBOOKUNITER

DRAGĂ PARTENERE / SPONSOR

Am început deja pregătirile pentru noua ediţie a Galei Tânărului Actor – HOP, singurul eveniment de acest gen din România, dedicat tinerilor actori aflaţi la începutul carierei artistice. Ediţia din acest an se desfăşoară la Costineşti – Vox Maris Grand Resort, în perioada 5-8 septembrie. Direcţia artistică a evenimentului a fost preluată de Miklós Bács, actor al Teatrului Maghiar de Stat Cluj şi profesor universitar doctor abilitat la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj, ce propune o temă în ton cu sărbătorirea celor 400 de ani de la moartea lui Shakespeare: „Ne-bun pentru această lume”.

De ce vă vrem parteneri?

Pentru că suntem la curent cu oportunităţile concrete pe care le oferiţi tinerilor prin programele pe care le aveţi în desfăşurare şi ne-am gândit că experienţa poate fi aplicată şi programului nostru dedicat absolvenţilor de teatru.

Gala Tânărului Actor – Hop în câteva cuvinte

Promovăm cu succes tinerii absolvenţi ai facultăţilor de teatru pe piaţa cultural-teatrală într-un spaţiul cultural creativ, dinamic şi atractiv – Costineşti!

Gala HOP se doreşte a fi o platformă de lansare a tinerilor actori aflaţi la început de carieră, în încercarea lor de a-şi găsi un loc în teatrele profesioniste din România.

Prin acest eveniment ne dorim:

  • promovarea şi includerea sistematică a tinerilor actori în spaţiul teatral românesc în funcţie de infrastructura sectorului cultural
  • stimularea spiritului de competiţie
  • profesionalizarea tinerilor artişti
  • atragerea unui cât mai mare număr de manageri de instituţii teatrale care să intervină activ, post eveniment, în lansarea ulterioară a tinerilor creatori.

Gala Tânărului Actor – HOP a rămas singurul eveniment de acest gen din peisajul festivalier din  ţară. Chiar dacă producţiile tinerilor creatori pot fi văzute în diversele lor spaţii, un eveniment – concurs cum este Gala HOP care să-i pună faţă-n faţă pe tinerii absolvenţi şi, împreună, să se prezinte comunităţii teatrale – este, deocamdată, unic. Ca atare, evenimentul îşi onorează la modul real sintagma de „bursă a tinerilor actori”.

Argumentele noastre în favoarea celor spuse mai sus sunt următoarele:

  • De-a lungul ediţiilor sale, Gala Hop a menţinut în atenţie creativitatea şi talentul tinerilor. Fiind singurul loc unde aceştia se reuneau într-un concurs şi puteau fi văzuţi – un număr semnificativ de actori s-au lansat la Gala HOP devenind mai apoi nume importante pentru teatrul, filmul şi showbizul din România şi nu numai. Este cazul Anei Maria Marinca – actriţa care este prezentă şi pe scena londoneză, Marius Chivu, actor al Teatrului Bulandra, Pavel Bartoş, actor al Teatrului Odeon şi o prezenţă constantă în showbiz, Marius Rizea, actor al Teatrului Naţional Bucureşti şi activ în showbiz, Andreea Bibiri, actriţă a Teatrului Bulandra, Mirela Oprişor, actriţă a Teatrului de Comedie, Dragoş Bucur, actor de teatru şi film, Isabella Neamţu, actriţă de teatru şi film, Adrian Văncică, actor al Teatrului Nottara, Tudor Aaron Istodor, actor de teatru şi film, Octavian Strunilă, actor de film, Lari Cosmin Giorgescu, actor al Teatrului Naţional Bucureşti, Nicholas Caţianis, actor, Dana Marineci, actriţă de teatru şi film, Alina Petrică, actriţă de teatru şi mulţi alţii.
  • Diversificarea programului din ultimii ani aduce un număr foarte mare de tineri (aproximativ 200) pentru etapa de preselecţie. Cantitatea şi calitatea tinerilor selectaţi pentru etapa finală, cea de concurs, este şi ea foarte mare, impunând celor trei zile – atâta cât noi am putut asigura un program foarte dens.
  • Un alt argument forte este continuitatea programului prin realizarea unui produs cultural efectiv al evenimentului competitiv Gala Tânărului Actor HOP, şi anume, crearea unui spectacol care va prinde formă în urma workshop-urilor ce vor avea loc cu artiştii selectaţi.

Pentru că spiritul unei competiţii înseamnă ceea ce oamenii crează împreună, înseamnă noi prietenii, poveşti cu şi despre teatru, ne-ar plăcea să oferim un prilej de întâlnire. Astfel, vă propunem ca ediţia a XIX-a a Galei Tânărului Actor – HOP să poarte amprenta companiei dumneavoastră. Această experienţă ar testa şi ar da startul unui parteneriat profitabil pentru ambele părţi.

În opinia noastră, asocierea pe care o propunem nu este o simplă sponsorizare, noi o vedem ca o îmbinare, o întrepătrundere a imaginii celor două instituţii. Suntem deschişi abordărilor atractive care adună laolaltă parteneri din zone de activitate diferite, dar care, prin fidelizare şi deschidere pot avea efecte surprinzătoare asupra fenomenului cultural.

Pentru vizibilitatea parteneriatului, UNITER preia logo-ul companiei dumneavoastră la capitolul SPONSORI / PARTENERI (formulă agreată de comun acord), acesta urmând a fi promoţionat pe toate canalele de comunicare ale evenimentului (spoturi audio şi video, materialele promoţionale ale evenimentului, promovare online sau alte formule creative). Precizăm că întreaga campanie de comunicare / promovare are acoperire naţională şi, totodată, va fi focusată pe Costineşti şi Bucureşti.

În speranţa că veţi considera interesantă propunerea noastră de parteneriat pentru Gala Tânărului Actor – HOP, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi aşteptăm semnul dumneavoastră pentru a identifica împreună cele mai bune căi de colaborare.

Vă mulțumim,

Aura Corbeanu
Vicepreşedinte executiv UNITER
E-mail: aura@uniter.rooffice@uniter.ro 

UNITER
Str. George Enescu 2-4, Sector 1, 010305 Bucureşti,
Cod fiscal: 4659323
Tel.: 021 315 36 36, 021 313 42 78, 021 311 32 14,
Fax: 021 315 00 48,
office@uniter.rowww.uniter.ro

BCR Sector 1
Cod IBAN ROL: RO86RNCB0072049712860001