GALA TÂNĂRULUI DansActor – 13 iunie

Dacă în prima zi  în care s-au desfășurat preselecțiile sala era un spațiu aproape gol, în cea de-a treia zi, participanții au parte de un public numeros format din ceilalți DansActori care au scăpat de emoții. DansActor după DansActor, improvizație după improvizație, iar juriul se bucură de fiecare moment, uneori chiar îi aplaudă sau le mulțumește pentru că oferă clipe tensionate, amuzante sau chiar impresionante. Tineri pasionați care vor să se afirme și să se arunce în cea mai frumoasă lume, lumea scenei, în care totul este posibil!

DansActorul este protagonistul Teatrului-Coregrafic. De la participanți mi-am dorit să nu dea la o parte vorba și să nu le fie frică de cuvântul dans și de cuvântul actor, dimpotrivă, să se bucure de ambele. Este important să înțeleagă că verbul este și vorbă, dar și acțiune. Deci să existe o legătură între ceea ce gândesc și ceea ce proiectează spre public la fel de bine prin mișcare, cât și prin vorbă. De fapt, este o îmbinare care duce spre o nebunie creatoare fără opreliști. Chiar am spus mai devreme că îmi este frică de dogme și că ideea este să inversezi niște structuri și după aia să trangresezi. (GIGI CĂCIULEANU)

Dacă unii nu s-au putut afirma cu ceea ce au  pregătit, o fac degajat la exercițiile de improvizație –  intrarea cu probleme nu face probleme niciunui DansActor, fraza ,,Eppur si muove….. Iepurele-i mov!” este rezolvarea scenică a multor probleme cu rostogoliri la sol și spirale ascendete pe ieșirea filozofică

Tinerii celor trei zile de preselecții sunt cu toții onorați să poarte denumirea de DansActor. Pentru că sunt dedicați, ambițioși, nu își pierd naturalețea care le oferă sclipire în luminile reflectoarelor. DansActorii au atitudine susținută de cultură, iar talentul și-l șlefuiesc, își propun un obiectiv și ajung la rezultatul dorit.

DEDICAȚIE

AMBIȚIE

NATURALEȚE

SCLIPIRE

ATITUDINE

CULTURĂ

TALENT

OBIECTIV

REZULTAT

Andrada Popa